Image
De oplossing in de strijd tegen rugklachten en sedentair gedrag
Waarom Backapp
hidden content

Dat we met z’n allen teveel zitten is niets nieuws. ‘Zitten’ is ingebakken in onze leefstijl en gewoonten. Er zijn echter veel risico’s verbonden aan sedentair gedrag. Diabetes, obesitas, hartfalen, en klachten aan het bewegingsapparaat zijn een greep uit de aandoeningen die hiermee gepaard gaan. Het probleem ligt enerzijds in de inactiviteit die gepaard gaat met zitten en anderzijds in de houding die we aannemen wanneer we zitten. De Backapp balansstoel is de oplossing in dit geheel. U hoeft niet langer de keuze te maken om te bewegen of zittend te werken. Met Backapp kan het allemaal in één keer.

 
Een neutrale, ergonomische zithouding
Verminderen klachten
hidden content

Backapp heeft een unieke vormgeving die ervoor zorgt dat u een neutrale houding kunt aannemen terwijl u zit. Door de zadelvorm van de zitting neemt het bekken een open en ontspannen positie aan. Een neutrale houding in het bekken resulteert in een neutrale stand van de wervelkolom: deze neemt automatisch de natuurlijke S-vorm aan waarbij alle wervels zich recht boven elkaar bevinden. In deze positie belast u uw rug in zittende houding het minst en blijven uw wervels en tussenwervelschijven in optimale conditie, zo heeft u de minste kans op klachten.

Image

Rand aan de zitting

Door de rand aan de achterzijde van de zitting en het feit dat de Backapp u automatisch rechtop laat zitten (in het lood) is het niet vermoeiend op de hele dag zonder rugleuning te zitten. U bent op de Backapp continu lichtelijk in beweging om uzelf te balanceren. In tegenstelling tot vermoeiend zorgt dit er juist voor dat u de hele dag fit blijft: u stimuleert uw doorbloeding, ook naar de hersenen.

Magic Ball

Aan de onderzijde van de Backapp bevindt zich een speciale bal. Deze bal kunt u uitdraaien. Zo zorgt u ervoor dat de stoel in onbalans is: door uw voeten op de ring te plaatsen en uw rompspieren te gebruiken, balanceert u vrij in alle richtingen op de afstelbare bal.

Rubberen balansring

De rubberen balansring zorgt ervoor dat de bewegingen worden gedempt en makkelijk controleerbaar blijven. De Backapp nooit zomaar omvallen. U kunt de mate van onbalans van de stoel geheel traploos instellen. U bepaalt zelf hoe dynamisch u zit.

Image
Bewegend zitten – u traint uw rug terwijl u zit
Actief zitten
hidden content

Backapp laat u actief zitten zonder rugleuning. De Backapp heeft geen rugleuning en dat is een bewuste keuze. Wanneer er een rugleuning aanwezig is, zoekt u deze automatisch op en gaat u er tegenaan leunen. Dat zorgt ervoor dat u passief zit: de rugleuning doet immers het werk. Doordat u bij de Backapp zelf het werk doet, versterkt u uw rug. Door de constante beweging en het vinden van de balans stimuleert u uw rugspieren (M. Transversus Abdominis en Multifidus) en zorgt u voor een optimale doorbloeding van uw rug, heupen en benen.

Backapp in combinatie met zit-sta tafel
Zit-sta tafel
hidden content

Op een Backapp zit u hoger dan op een traditionele bureaustoel. Dit wordt deels veroorzaakt doordat u uw voeten op de ring plaatst, maar voornamelijk doordat u een open zithoek aanneemt (groter dan 90˚), waarbij de knieën lager zijn dan de heupen. Het is daarom aan te raden de Backapp te gebruiken in combinatie met een zit-sta bureau. Bij een te lage tafel buigt u uw nek en dit heeft een negatief effect op uw zithouding.


U staat sneller op

Het werken aan een zit-sta tafel bevorderd eveneens beweging op de werkplek. Het afwisselen van zitten en staan tijdens het werk wordt daarnaast als plezierig ervaren. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die werken aan een zit-sta tafel 12% - 18% productiever zijn.

Image
Image
Duurzaam ontwerp
hidden content

Backapp is een duurzaam product. De gegoten voetster van de Backapp is gemaakt van gerecycled aluminium. Ca. 300 Coca Cola blikjes zijn in de voetster verwerkt. Was het onderstel voorheen verchroomd, tegenwoordig is het of powder coated of gepolijst.