Image
Tabletgebruik en nekklachten
Nekklachten
hidden content

Bij het gebruik van een tablet wordt het hoofd meer naar beneden gebogen dan bij laptop- of computergebruik wijst onderzoek uit. Langdurig naar beneden kijken en de nek buigen leidt tot een vergroot risico op het ontstaan van klachten.  De wervels in de cervicale wervelkolom (nek) staan in deze houding niet langer recht boven elkaar, maar in een wig. Dat resulteert in eenzijdige druk op de tussenwervelschijven. Bovendien wordt het hoofd in deze houding vóór de romp gebracht wat resulteert in een hefboomwerking. Doordat het hoofd zich vóór de romp in plaats van boven de romp bevindt, moeten de spieren in de nek des te harder werken om het hoofd op de romp te houden. Immers: het hoofd weegt gemiddeld 8 kg.

De voordelen van een tablethouder
Voordelen
hidden content
  • Het gebruik van een tablethouder verkleint het risico op het ontstaan van fysieke klachten.
  • Makkelijk in gebruik, handig om mee te nemen en geschikt voor vrijwel iedere soort tablet.Image
Image
Spierspanning in de armen
Spierspanning
hidden content

Naast de houding die we aannemen in de cervicale wervelkolom, is ook het feit dat we de tablet continu vast moeten houden een risicofactor. Het vasthouden van een tablet gaat gepaard met een statische spierspanning in de armen, polsen en handen. Dit kan leiden tot KANS-klachten (Klachten in de Arm, Nek en Schouder – voorheen RSI). Vooral wanneer de tablet dagelijks voor langere tijd wordt gebruikt.

Tablethouder
hidden content

Een tablethouder zorgt ervoor dat de tablet handsfree gebruikt kan worden: de tablet hoeft niet langer te worden vastgehouden. Daarbij hoeft men minder ver naar beneden te kijken om het scherm te zien. Er wordt zo een neutrale, ontspannen werkhouding gecreëerd.

De ErgoProof Slate tablethouder is voorzien van een polssteun. Zo kunnen de polsen in een ontspannen stand rusten wanneer u bijvoorbeeld wilt typen op de tablet. De tablethouder is ultralicht en zeer dun. Hierdoor is de tabletstandaard makkelijk mee te nemen. Alle knoppen en aansluitingen blijven hierbij beschikbaar. De ErgoProof Slate is bekroond met de Fira Ergonomic Excellence Award!

Naast deze tablethouder hebben wij ook een innovatief product waar u niet alleen uw tablet op kunt leggen, maar ook bijvoorbeeld smartphones en boeken: Mükava!

Bekijk Tablethouders

Image