Monitorarmen Ergomaster, betere werkhouding en meer werkruimte.

 
 
 
 
Richtlijnen en wetgeving
 
Het beeldscherm moet vrij en gemakkelijk verstelbaar en kantelbaar zijn om aan de behoeften van de gebruiker te kunnen worden aangepast (Richtlijn 90/270/EEG)

Monitorarmen maken positionering van het beeldscherm op juiste hoogte en diepte mogelijk. Daarnaast bespaart men ruimte op het bureau. Hiermee creëert men de ergonomische oplossing voor iedere werkplek: vast of flexibel.

Een optimale monitorpositie leidt tot minder klachten aan de nek. Te laag plaatsen van de monitor kan leiden tot (sterk) buigen van de nek en daardoor een hogere spierspanning in de nekspieren. Een optimale hoogte van het scherm verhoogt de productiviteit met 10% (Sommerich et al., 1998). Een relatief grote kijkafstand is voor de ogen minder belastend, voorwaarde is wel dat de tekens op het scherm evenredig groter worden (Owens en Wolf Kelly 1987). Grotere tekens worden sneller gelezen dan kleine (Tullis et al, 1995).
 
In het programma van Ergomaster kennen we 3 verschillende type monitorarmen;
 
De Ergomaster Basic wordt meestal gebruikt bij vaste werkplekken, de hoogte instelling van deze monitorarm werkt met een klem.
 
De Ergomaster Flex wordt, zoals de naam al doet vermoeden, ingezet op flex werkplekken. De hoogte instelling bij de flex monitorarm wordt snel en gemakkelijk geregeld met een gasveer.
 
Tot slot hebben we de Ergomaster Design waarbij optimale ergonomische eigenschappen hand in hand gaan met een mooi en strak ontwerp.