Image
Arbonormen en laptopgebruik
Laptopstandaard
hidden content

De Arbonormen stellen dat laptopgebruik moet worden gelimiteerd tot maximaal twee uur per dag, tenzij aan de volgende eisen wordt voldaan:

  • Er wordt een laptophouder gebruikt, waardoor het laptopscherm vrij te plaatsen en in hoogte verstelbaar is
  • Er wordt gebruik gemaakt van een separaat toetsenbord
  • Er wordt gebruik gemaakt van een separate muis
  • Indien er wordt gewerkt met losse documenten (invoerwerk) wordt er gebruik gemaakt van een documenthouder

Bekijk Laptopstandaards

Ergonomische voordelen van een laptopstandaard
Voordelen
hidden content

Een laptopstandaard zorgt ervoor dat het beeldscherm van de laptop hoger –op ooghoogte- kan worden geplaatst en kan functioneren als monitor. Op die manier wordt voorkomen dat men met een ronde houding, over de laptop hen gebogen zit te werken. Een dergelijke ronde houding is niet ergonomisch verantwoord en geeft een groot risico op klachten. Immers: het hoofd wordt vóór de romp gebracht, waardoor er een hefboomwerking optreedt ter hoogte van de nek. Het hoofd weegt gemiddeld 8 kg. De nekspieren moeten extra hard werken om het hoofd op de romp te houden, wat op den duur leidt tot overbelasting.

Verschillende varianten laptopstandaards
Varianten
hidden content

Wij hebben twee varianten laptopstandaards: de ErgoProof Basic laptopstandaard en de ErgoProof Turn-o-Flex Laptopstandaard

ErgoProof Basic

De ErgoProof Basic variant is een lichtgewicht, kleine compacte laptopstandaard. Deze laptopstandaard kan geheel worden opgevouwen en is ultralicht. Hierdoor kan hij makkelijk worden meegenomen indien u thuis of bij de klant wilt werken.

ErgoProof Turn-o-Flex

De Turn-o-Flex laptopstandaard kenmerkt zich door de mogelijkheid dat hij 360° kan draaien. Zo is het makkelijk om een bijvoorbeeld even snel een collega iets te tonen op de laptop. Ondanks dat deze laptopstandaard iets groter is dan de ErgoProof Basic, is hij ook inklapbaar en ultralicht.

Mükava 75

Mükava MK-75 kunt u met een klem bevestigen aan uw tafelblad. Dat kan uw bureaublad zijn, maar bijvoorbeeld ook de eetkamertafel of aanrecht. U kunt dit product alle kanten op draaien waardoor u zeer flexibel met uw laptop kan werken.

Mükava 150

 

Mükava MK-150 is het grotere model Mükava, voorzien van een onderstel met poot. Dit product is voorzien van een topblad, een onderstel en een frame met drie scharnierpunten. Net als de Mükava MK-150 kan dit product zeer flexibel worden insteld waardoor deze zeer geschikt is voor laptop werk.

 

 

 

Image