Image
IntelliDesk Modules in de praktijk
Bezettingsgraad meten
hidden content

Aan de hand van de IntelliDesk module Facts kunt u inzicht krijgen in de bezettingsgraad in verschillende ruimtes en werkplekken in uw organisatie. Dit wordt gedaan aan de hand van aanwezigheidssensoren en bewegingssensoren. Zo krijgt u inzicht in welke ruimtes meer of minder gebruikt worden en hoeveel meubilair u bijvoorbeeld nieuw zou moeten kopen. De term ‘ruimtes’ is hierin breder dan alleen kantoren. Dit kan ook gaan om bijvoorbeeld concentratiewerkplekken of vergaderzalen.

U kunt onze dienstverlening inschakelen om deze metingen voor u te verrichten. Hiertoe zullen wij in overleg met u de sensoren plaatsen op de plekken waar u de bezettingsgraadmeting wilt verrichten. Dat kan één kantoor zijn, maar ook een afdeling, locatie of in de gehele organisatie. Wanneer de sensoren zijn geplaatst kunnen de metingen plaatsvinden. Na een vooraf vastgestelde periode zullen we de sensoren vervolgens verwijderen en uitlezen. Hieruit stellen we een rapportage voor u op, met de eindresultaten van de bezettingsgraadmeting.

 

Intuitief gebruik voor een efficiente, gezonde en creatieve werkdag
Floorplan opstellen
hidden content

IntelliDesk Booking werkt aan de hand van een innovatief boekingssysteem. Medewerkers kunnen op een plattegrond werkplekken en ruimtes reserveren, collega’s zoeken en faciliteiten vinden, zoals printers, koffiezetautomaten en zelfs parkeerplaatsen. 

Voordat deze plattegrond, oftewel het Floorplan, kan worden gebruikt moet deze worden ingetekend. Iedere ruimte moet hiervoor in kaart worden gebracht qua afmetingen, werkplekken, positionering en faciliteiten. Ook moeten er sensoren worden geplaatst, die kunnen meten of een ruimte/ werkplek bezet is en die meten of iemand komt opdagen wanneer een ruimte/ werkplek gereserveerd is (show/no show). Het intekenen van het Floorplan en het correct plaatsen van de sensoren is een dienst die wij voor u kunnen verrichten. 

We komen hiertoe op locatie langs om de ruimten in kaart te brengen en de sensoren te plaatsen. Vervolgens tekenen we de ruimten online in, zodat de medewerkers in de betreffende kantoren hun werkplek kunnen reserveren.

Image