IntelliDesk Modules
hidden content

Alle functionaliteiten die IntelliDesk te bieden heeft zijn onderverdeeld in drie modules: IntelliDesk Facts, IntelliDesk Booking en IntelliDesk Personal. Onderstaand vindt u meer informatie over de drie verschillende modules.

Image
Meten is weten
IntelliDesk Facts
hidden content

Bezettingsgraad meten

IntelliDesk Facts maakt het mogelijk om de bezettingsgraad in kaart te brengen. Dat kan in een specifiek kantoor, op een specifieke locatie, maar ook in de gehele organisatie.

Door de bezettingsgraad in kaart te brengen, kunt u betere, onderbouwde keuzes maken. Zo krijgt u inzicht in welke kantoren meer of minder gebruikt worden. Misschien heeft u minder ruimte nodig dan gedacht en hoeft er minder m² kantoorruimte te worden gehuurd. Misschien worden ruimtes op bepaalde dag(delen) niet tot nauwelijks gebruikt en kunt u besparen op kosten voor licht en verwarming.

Ook bij het aanschaffen van nieuw meubilair is het relevant te weten welke (soort) werkplekken gebruikt worden en of er momenteel een overschot of tekort is.  

Slimme sensoren

IntelliDesk Facts werkt aan de hand van twee soorten slimme sensoren: warmtesensoren en aanwezigheidssensoren.

Warmtesensoren meten of een werkplek wel of niet in gebruik is. Aanwezigheidssensoren meten of er iemand in de ruimte aanwezig is. Door deze twee soorten sensoren te combineren en deze sensoren voor een bepaalde duur metingen te laten verrichten kunnen er uitspraken worden gedaan over bezettingsgraad.

Het plaatsen van de sensoren en het opstellen van een rapportage m.b.t. de resultaten naar aanleiding van de bezettingsgraadmeting kunt u ons inschakelen. Dat is een van de diensten die wij verrichten.

Zoeken is verleden tijd
IntelliDesk Booking
hidden content

Werkplekken boeken

IntelliDesk Booking is het innovatieve reserveringssysteem van IntelliDesk. Met dit systeem kunnen medewerkers in de organisatie online, via het IntelliDesk systeem werkplekken en ruimten reserveren. Zo is een zoektocht naar een beschikbare werkplek door het gebouw verleden tijd!

Medewerkers kunnen op die manier een werkplek reserveren die past bij de taken die ze moeten verrichten: een vergaderruimte om te vergaderen, een stilteruimte voor concentratiewerk, etc.

Collega’s en faciliteiten zoeken

Wanneer medewerkers samen moeten werken of tussentijds willen overleggen met elkaar is het handig als ze bij elkaar in de buurt kunnen zitten. IntelliDesk Booking maakt het mogelijk om op te zoeken waar collega’s een werkplek hebben gereserveerd en of ze aanwezig zijn. Simpelweg door hun naam in te vullen in het systeem. Ook printers, koffieapparaten, toiletten en nog veel meer faciliteiten kunnen via het systeem in het gebouw worden gevonden.

Floorplans

IntelliDesk Booking werkt aan de hand van het IntelliDesk Floorplan. Dat is een slimme plattegrond waarop alle ruimten in de organisatie in kaart zijn gebracht. Dit Floorplan maakt het makkelijk en overzichtelijk om te zien welke werkplek/ ruimte precies geboekt is. Ook is aan de hand van kleuren (rood en groen) te zien of een werkplek reeds bezet is, of nog beschikbaar.

Het opstellen van deze Floorplans is een van de diensten die wij verrichten.

De personal coach in strijd tegen sedentair gedrag
IntelliDesk Personal
hidden content

Inzicht in sedentair gedrag

IntelliDesk Personal houdt precies bij welk percentage van de dag men zittend en staand doorbrengt en hoe vaak er van positie wordt gewisseld.

Deze verdeling wordt grafisch in een grafiek weergegeven per dag en per week. IntelliDesk kan daarnaast ook bijhouden hoeveel calorieën er worden verbrand door het zitten en staan af te wisselen.

Gebruikers kunnen daarnaast ook persoonlijke doelen behalen, zoals het behalen van een bepaald aantal positiewisselingen in een week of een bepaald percentage van de dagen staand doorbrengen. 

Reminders

Geregeld van houding wisselen tijdens het werk wordt vaak vergeten. Men is er niet mee bezig, vergeet het of vindt het teveel gedoe. Al deze problemen zijn verleden tijd door de reminders van IntelliDesk Personal. Personal geeft meldingen dat het tijd is om van positie te wisselen. Het interval kan zelf worden ingesteld. De reminders zijn niet dwingend: de gebruiker heeft altijd de keuze tussen positie wisselen, snoozen of de melding afwijzen. Wisselen tussen zitten en staan kan met IntelliDesk met slechts één druk op de knop!

Iedere werkplek is persoonlijk

Welke werkplek de gebruiker in het gebouw ook gebruikt: zodra er wordt ingelogd worden automatisch de persoonlijke instellingen aangenomen. De werkplek neemt de persoonlijke zit- en stahoogte aan. Dat hoeft niet steeds opnieuw te worden ingesteld. Op die manier wordt iedere werkplek de eigen werkplek. Gemak dient de mens! Medewerkers hebben bij IntelliDesk een persoonlijk account waar alle voorkeuren en maatvoeringen in staan opgeslagen. Deze instellingen hoeft de gebruiker slechts éénmaal in te voeren. Door in te loggen herkent IntelliDesk de gebruiker.