Facility Management
hidden-content
Flexibel, flexibeler, flexibelst
Flexibel
hidden content

Er wordt tegenwoordig veel geroepen dat die kantoortuinen en flexkantoren waar we 10 jaar geleden allemaal fan van waren toch niet zo’n denderend succes zijn… Werknemers vinden geen geschikte werkplek, missen het gevoel een eigen plek te hebben en storen zich aan elkaar. Flexibel werken bleek niet zo flexibel. Wanneer flexwerken niet in goede banen wordt geleid, is het inderdaad geen ideale oplossing. In veel kantoren zijn de muren tussen cellenkantoren weggenomen, de bureaus allemaal in één grote ruimte gezet en werd vervolgens aan de medewerkers gemeld dat er nu sprake is van een flexkantoor. Echter maakt het wegnemen van de tussenwanden nog geen flexkantoor.

Image
Image
Het succesvolle flexwerken
Flexwerken
hidden content

Een organisatie die haar facilitaire dienstverlening optimaal georganiseerd heeft, presteert beter.

Het optimaliseren van de werkplekinrichting en efficiënte spaceplanning zijn dan ook belangrijke aspecten om als facilitair manager naar te kijken. Het resulteert indirect in betrokken, tevreden, productieve en gezonde medewerkers. De manier waarop de fysieke werkomgeving is ingericht draagt op zichzelf al bij aan gevoelens van voldoening in de arbeidservaring. Daarbij laat je aan werknemers blijken dat je om hen geeft wanneer je tijd en moeite steekt in het hen naar de zin te maken. Meubilair dat is aan te passen op de individuele ergonomische maten van de werknemer is hierin een must. De werkplekinstellingen van een medewerker met een lengte van 1,90m zouden zeker anders moeten zijn dan de werkplekinstellingen van een medewerker met een lengte van 1,60m!

Ervoor zorgen dat medewerkers de werkplek zelf kunnen instellen zorgt ervoor dat zij prettiger werken en significant minder risico lopen op het ontstaan van fysieke klachten. Hierbij wordt er idealiter gekozen voor meubilair dat snel en makkelijk instelbaar is, want gemak dient de mens.

Wanneer het instellen van de werkplek (te) veel handelingen vereist en het dus (te) veel moeite kost, haakt men af. Goede voorbeelden van eenvoudig in te stellen meubilair zijn IntelliDesk zit-sta bureaus die met één druk op de knop wisselen tussen zitten en staan. Of Backapp Balansstoelen die slechts één handeling van de gebruiker vereisen: de hoogteverstelling. Op die manier wordt een mensgerichte, gezonde werkomgeving in de hand gewerkt. Mensen kunnen zitten waar ze willen, en hebben desondanks overal hun eigen werkplek met eigen instellingen.

Activiteiten gerelateerde werkplekken
Werkplekken
hidden content

Niet alleen de werkplek op zich is een belangrijk speerpunt. Ook de match tussen de werkplek en de taak die men moet verrichten is belangrijk:
-    Vergaderen in een open kantoortuin is geen succes
-    Samenwerken in een stiltezone ongepast
-    Telefoneren op een concentratiewerkplek is niet gewenst

De oplossing is om werknemers de mogelijkheid te bieden werkplekken te reserveren, zodat ze precies de werkplek kunnen boeken die past bij de werkzaamheden van dat moment. Op die manier wordt activiteit gerelateerd werken geoptimaliseerd en wordt er bijgedragen aan het creëren van succesvol flexwerken. Mensen hoeven zich niet meer aan elkaar te storen en hoeven niet te zoeken voor een geschikte werkplek. IntelliDesk Booking is een innovatief reserveringssysteem waarmee werknemers aan de hand van een plattegrond een beschikbare werkplek kunnen vinden en reserveren. Ook collega’s kunnen op die manier worden gevonden, alsook printers, toiletten, parkeerplekken, etc.

Image
Image
Organisatie verbeteren
hidden content

Wij kunnen u ondersteunen en adviseren hoe u in uw organisatie een succes maakt van flexwerken en welke middelen hiervoor nodig zijn. U bent de expert ten aanzien van de facilitaire dienstverlening in de organisatie, wij zijn deskundig ten aanzien van de oplossingen en werk ondersteunende voorzieningen die nodig zijn in specifieke situaties. We helpen u graag om kosten te besparen, werkplezier van werknemers te verhogen en de organisatie te verbeteren. Het is zelfs mogelijk om het kantoor om te toveren tot smart building.

Efficiënte spaceplanning
Spaceplanning
hidden content

Een ander knelpunt met betrekking tot de facilitaire dienstverlening in flexkantoren is de huisvesting: welke verhouding moet worden aangehouden tussen het aantal werknemers en het aantal werkplekken? Er wordt vaak als stelregel gehanteerd dat er bij flexwerken 70% van de originele werkplekken nodig zijn. Maar ja, geen enkel kantoor is hetzelfde. Zou je op basis van deze stelregel gaan inrichten en blijkt achteraf dat er onvoldoende werkplekken beschikbaar zijn, dan creëer je stress bij de medewerkers. Als je aan de andere kant constant een overschot hebt aan werkplekken, dan geeft de organisatie onnodig veel geld uit aan: de aanschaf van die werkplekken, m2 huur kantoorruimte, energie- en schoonmaakkosten.

Het daadwerkelijk benodigd aantal werkplekken kan inzichtelijk worden gemaakt aan de hand van een bezettingsgraadmeting. Met sensoren kan in kaart worden gebracht hoeveel bepaalde ruimten en werkplekken worden gebruikt, wanneer er piekmomenten zijn, welke soort werkplekken veel of weinig worden gebruikt (maakt men bv. veelvuldig gebruik van concentratieplekken of vergaderruimten en zouden er hier zodoende meer van moeten zijn?), etc. IntelliDesk Facts voorziet in dit inzicht, zodat u gebaseerd op feiten, weloverwogen keuzes kunt maken.

Image