Image
Muisgebruik en KANS-klachten
Ergonomische Muizen
hidden content

Muisgebruik is een van de belangrijkste oorzaken van KANS-klachten (Klachten Arm, Nek, Schouder -  voorheen RSI). Muisgebruik gaat gepaard met een hogere spierspanning, doordat de hand voor lange duur in een niet-neutrale positie wordt gehouden. Doordat de muis een van de voornaamste invoermiddelen is tijdens het beeldschermwerken, gebruiken we deze veel en langdurig.

Bekijk Ergonomische Muizen

Neutrale positie
hidden content

Wanneer de hand en arm ontspannen zijn, houdt men een positie aan waarin de handpalm verticaal staat; gelijk aan handen schudden. Wanneer we muizen daarentegen, houden we de hand voor lange tijd met de handpalm omlaag. Door deze positie dag in dag uit aan te nemen voor een aantal uur ontstaat er overbelasting: de spieren staan continu op spanning. Een ergonomische, verticale computermuis zorgt ervoor dat de hand juist een ontspannen, neutrale positie kan aannemen. Een verticale muis zorgt door de vorm van de muis per definitie voor een neutrale houding van uw onderarm. Zo wordt het risico op het ontstaan van klachten verkleint.

Image
Slouching voorkomen
hidden content

Bijkomend voordeel is dat een verticale muis indirect bijdraagt aan een rechtop zittende houding. Door de positie die we met de hand aannemen wanneer we een standaard computermuis gebruiken, worden we gestimuleerd lichtelijk onderuit te zakken; slouchen. Een verticale positie van de arm voorkomt dat dit gebeurt.

Verschillende varianten
hidden content

Wij hebben verschillende varianten ergonomische muizen. De ErgoProof Verticale muis en de Manushape Verticale muis. Beide muizen zijn voorzien van alle basisfuncties (linksklik, rechtsklik en scrolwiel). De ErgoProof muis heeft een rechtlijnige vormgeving, de Manushape vult de handpalm op. Beide muizen zijn verkrijgbaar in een bedrade en een draadloze variant. De ErgoProof Verticale muis is tevens verkrijgbaar in een linkshandige versie.