Image
Ergonomisch werken met losse documenten
Documenthouders
hidden content

Documenthouders zijn een must op het moment dat er met losse documenten wordt gewerkt. Wanneer men werkt met losse documenten zonder documenthouder, resulteert dit in een niet-ergonomische houding:

- Ofwel men legt de documenten naast het toetsenbord en moet steeds knikken met het hoofd om te schakelen tussen beeldscherm/ toetsenbord en documenten

- Ofwel de documenten liggen voor/ achter het toetsenbord en men moet steeds de nek buigen/ naar voren bewegen om op de documenten te kijken. 

Wanneer men dag in, dag uit een dergelijke niet-neutrale, repetitieve bewegingen uitvoert, is de kans op het ontstaan van klachten groot.

Bekijk Documenthouders

De voordelen van een documenthouder
Voordelen
hidden content

Een documenthouder zorgt ervoor dat u in één oogopslag zowel het beeldscherm als uw documenten kunt bekijken. Dit komt zowel door de plek op uw bureau waar de documenthouder staat (tussen het toetsenbord en beeldscherm) alsook door de hoek die de documenthouder maakt. Al onze documenthouders zijn qua hoek instelbaar, waardoor er altijd een optimale kijkhoek gecreëerd kan worden.

Image
ErgoProof
hidden content

ErgoProof Flex A3 Documenthouder Metaal

De ErgoProof Flex A3 documenthouder is een robuuste, stevige, A3-formaat documenthouder met een metalen blad. Deze documenthouder is dermate stevig, dat hij makkelijk een ordner kan handelen. Een groot voordeel van deze documenthouder, is dat u hem over het toetsenbord naar u toe kunt trekken. Zo kunt u makkelijk lezen op de documenten op de documenthouder of er op schrijven. De documenthouder is magnetisch, zodat u makkelijk notitieblaadjes op de documenthouder bevestigd. U krijgt standaard een magneet geleverd bij de documenthouder.

ErgoProof Basic A3 Documenthouder Metaal

De ErgoProof Basic is een meer ingetogen A3 documenthouder. Deze documenthouder is minder robuust dan de ErgoProof Flex. Hierdoor is deze documenthouder een stuk lichter en makkelijker mee te nemen. Het is een ‘no-nonsense’ documenthouder vervaardigd uit metaal (aluminium).

Ergoproof Basic A3 Documenthouder Transparant

Wanneer u liever een doorzichtige documenthouder heeft, kunt u beter kiezen voor de ErgoProof Basic A3 Documenthouder Transparant. Deze variant is volledig vervaardigd uit transparant plexiglas. Verder zijn de beide Basic documenthouders gelijk.