BackApp 2.0, maakt uw rug sterker en verminderd uw rugpijn!


 
De oplossing voor fysieke inactiviteit op de werkplek is BackApp.
 
Terwijl u zit blijft u toch in beweging en traint u bovendien uw rugspieren.
 
Door de vorm van de zitting staan uw heupen in een open en ontspannen positie, hierdoor neemt uw wervelkolom automatisch de natuurlijke S-vorm aan. In deze positie belast u uw rug in zittende houding het minst en blijven uw wervels en tussenwervelschijven in optimale conditie, zo heeft u de minste kans op blessures.
 
De bal onderaan de stoel zorgt ervoor dat de stoel in onbalans is. Door uw voeten op de ring te plaatsen en uw rompspieren te gebruiken, balanceert u vrij in alle richtingen op de afstelbare bal.
 
De balansring zorgt ervoor dat de bewegingen worden gedempt en makkelijk controleerbaar blijven. Met de bal onder de stoel, kunt u de onbalans van de stoel instellen. Door de bal maximaal naar beneden te draaien, wordt de uitdaging de stoel in balans te houden het grootst. Het is echter aan te bevelen te beginnen met de bal in de hoogste positie en de uitdaging stapsgewijs te vergroten door de bal naar beneden te draaien.

BackApp 2.0 standaard met grijs onderstel, Nordic Wool bekleding in zwart en een rode bal. Met diverse opties kunt u uw BackApp aan uw persoonlijke wensen aanpassen.
 
 
 

Spierkorset

Door de constante beweging en het vinden van de balans stimuleert u uw rugspieren (Transversus abdominis en Multifidus) en zorgt u voor een optimale doorbloeding van uw rug, heupen en benen. Hierdoor worden afvalstoffen afgevoerd en voorkomt u verzuring.
U rug wordt sterker, de spieren vormen als het ware een korset om uw wervelkolom. Een sterkere rug geeft de minste kans op blessures!

Back App verbeterd uw rug tijdens het zitten!

 
 
 

BackApp, anders dan alle andere stoelen

Het unieke aan Back App is dat u uw voeten op de voetenring plaatst in plaats van gefixeerd op de vloer. Dit maakt dynamisch zitten mogelijk, u bent constant in beweging en blijft in balans door (onbewust) uw rugspieren te gebruiken. Bij BackApp bepaalt de stoel de beweging en u controleert deze door uw rompspieren te gebruiken. Bij alle andere stoelen waar u uw voeten gefixeerd op de grond heeft staan, bepaalt u de beweging. Beweegt u niet, dan doet de stoel ook niets! ......U weet wat de gevolgen kunnen zijn.
 
 

BackApp altijd in combinatie met zit-sta tafel

Op een BackApp zit u hoger dan op een normale bureaustoel. Dit wordt deels veroorzaakt doordat u uw voeten op de ring plaatst, maar voornamelijk omdat uw rug recht is en de hoek met uw heupen meer dan 90° is.

Bij een te lage tafel buigt u uw nek en dit heeft een negatief effect op uw zithouding. Bij gebruik van een BackApp is een in hoogte verstelbare tafel dus noodzakelijk.

BackApp is ideaal in combinatie met een zit-sta tafel.
Het werken aan een zit-sta tafel bevorderd eveneens beweging op de werkplek.
Het afwisselen van zitten en staan tijdens het werk wordt daarnaast als plezierig ervaren. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die werken aan een zit-sta tafel 12%-18% productiever zijn.

Hoewel al veel mensen hun gewone bureaustoel hebben vervangen door een BackApp, is het verstandig dit geleidelijk aan te doen. Wij adviseren te beginnen met een uur per dag en dit langzaam op te voeren. Na verloop van tijd zult u merken dat u zonder problemen de hele werkdag op uw BackApp kunt zitten. Begin met de bal in de groene stand en verhoog deze geleidelijk naar de rode stand. U zult zelf ervaren dat uw rug significant sterker wordt en dat u zich Fitter voelt!


 
 

Milieu

De gegoten voetster van de BackApp 2.0 is gemaakt van gerecycled aluminium. Ca. 300 Coca Cola blikjes zijn in de voetster verwerkt. Was het onderstel voorheen verchroomd, tegenwoordig is het of powder coated of gepolijst.