Gebruikershandleiding
hidden content
Stap 1 Neem Plaats
hidden-content

Neem plaats op de Backapp. Aan de hand van de rand van de zitting kunt u voelen of u ver genoeg naar achteren zit: u moet de rand met uw billen kunnen voelen.

Stap 2 Hoogte Instellen
hidden-content

De volgende stap is het instellen van de hoogte van de Backapp. Stel de hoogte zodanig in, dat uw voeten plat op de voetenring rusten en uw bovenbenen in een open hoek staan ten opzichte van het bovenlichaam (± 120-130°).

Stap 3 Zithouding
hidden-content

Het gewicht van uw bovenlichaam dient gelijkmatig verdeeld te zijn op de zitting van de stoel. Om dit te controleren hanteren we de loodlijn: let er op of er sprake is van een rechte, verticale lijn is tussen uw oor, schouder en heup.

Stap 4 Eerst Zonder Magic Ball
hidden-content

U kunt de Backapp nu gebruiken. Wij adviseren om de eerste 2 weken de bal niet uit te draaien. Het lichaam moet wennen aan de nieuwe positie. Er kan in het begin enige spierpijn ontstaan, gezien u nu actief zit (in tegenstelling tot voorheen). Dat is een natuurlijk proces en verdwijnt vanzelf. U kunt de zittijd op de Backapp gedoseerd opbouwen.

Stap 5 Hoogte Bureau
hidden-content

Het is belangrijk dat u de hoogte van uw bureau correct instelt. Een te hoog of laag ingesteld bureau kan leiden tot klachten. We adviseren een hoek van zo’n 90° in de elleboog, met ontspannen schouders.

Stap 6 Magic Ball Uitdraaien
hidden-content

Na de gewenningsperiode kunt u de bal gedoseerd naar buiten draaien, zodat de stoel uit balans raakt. We adviseren om de bal een slag per week uit te draaien. Het doel is om te balanceren op de bal, en niet op de ring.

Stap 7 Uitdaging Vergroten
hidden-content

Wilt u meer uitdaging? Dat kan: draai de bal dan verder naar buiten. U zult merken dat u meer calorieën verbruikt, u beter kunt concentreren, meer energie heeft en sterkere spieren ontwikkelt.