Image
Inzicht in de gezondheid
Inzicht
hidden content

Een Activity Tracker is een goed ondersteuningsmiddel op weg naar een gezonde levensstijl. De Activity Tracker draagt u de hele dag als horloge mee (hij heeft ook een tijd- en datummodus, zodat u hem als horloge kunt gebruiken). Doordat u de Activity Tracker om uw pols meeneemt, heeft u altijd inzicht in de ‘basis’ gezondheidsmetingen. Op die manier kunt u makkelijk op verschillende tijdstippen, momenten of bij specifieke activiteiten achterhalen hoe uw lichaam hierop reageert. De Activity Tracker werkt samen met de Wearfit app. In de app krijgt u een overzicht van alle verrichte metingen.

Verrichte metingen
Metingen
hidden content

Bloeddruk

De Activity Tracker geeft inzicht in de huidige bloeddruk. Welke bloeddrukwaarde als uitgangspunt moet worden aangenomen, is afhankelijk van persoonlijke gegevens, zoals leeftijd, geslacht, lengte, gewicht, medicijngebruik, etc. Ook factoren zoals beweging, of er recent een maaltijd genuttigd is, gemoed, en dergelijke hebben invloed op de bloeddruk. Overleg met een huisarts, verpleegkundige of coach welke waarde voor u nagestreefd moeten worden.

Hartslag

Naast de bloeddruk geeft de Activity Tracker ook inzicht in de huidige hartslag. Wanneer u de hartslag in kaart wilt brengen dient u er altijd rekening mee te houden dat de activiteit die u verricht invloed heeft op de hartslag.

Saturatie

Saturatie, ofwel zuurstofverzadiging, geeft de hoeveelheid zuurstof in het bloed aan. Hierbij gaat het om de hoeveelheid zuurstof die aan het hemoglobine in de rode bloedcellen is gebonden. Des te hoger de saturatie, des te beter. Zuurstof in het bloed is nodig om de spieren brandstoffen te laten verbranden.

Stappenteller

De stappenteller meet de afstand die op een dan wordt afgelegd. Vaak wordt een richtlijn van 10.000 stappen per dag gehanteerd. Dit komt ongeveer overeen met 7 km (afhankelijk van de stapgrootte). Het is een bekend gegeven dat voldoende beweging de gezondheid ten goede komt. Een dagelijkse portie beweging zorgt ervoor dan men fit blijft en zorgt er tevens voor dat verschillende ziekten worden voorkomen.

Calorieënteller

‘Calorieën’ zijn de meetwaarde waarin de energie die het lichaam uit voeding haalt wordt weergegeven. De Activity Tracker verschaft inzicht in het calorieënverbruik, oftewel hoeveel calorieën het lichaam verbruikt. Deze waarde is afhankelijk van de lichaamsmaten (lengte, gewicht) alsook de activiteiten die men verricht. Iemand die de hele dag stilzit heeft minder calorieën nodig dan iemand die de hele dag in de weer is. Hoeveel calorieën er nodig zijn op een dag is persoonsgebonden. Het is altijd verstandig om naast de hoeveelheid calorieën die u binnenkrijgt ook te letten op de soort voeding die u binnenkrijgt. Er is bijvoorbeeld een verschil tussen 2000 kcal aan groenten, fruit, zuivel, etc. en 2000 kcal aan fastfood. Voor advies hieromtrent kunt u ten aller tijde terecht bij de huisarts, diëtiste of personal coach.

Slaapmonitoring

De Activity Tracker meet dagelijks de duur en kwaliteit van de slaap. Goede slaap is nodig om lichaam en geest weer op te laden. Het lichaam herstelt, de spieren ontspannen en het geheugen wordt opgeslagen. Je maakt je klaar voor een nieuwe dag. Slechte slaap daarentegen (kwalitatief slecht, te lang of te kort), vergroot bij volwassenen het risico op het ontstaan van aandoeningen zoals diabetes, obesitas, depressie en beroerte. Uiteraard wordt ook het dagelijks functioneren negatief beïnvloedt.